Nyheder

Er parterapi noget for jer?

Vi kender alle den typiske, pladderromantiske historie om kærlighed fra de store film fra Hollywood.

Dreng møder pige, de går i biografen, drikker vin i parken og bliver forelskede. Han snorker ikke, hun har ingen tendenser til at prøve at kontrollere ham, svigerforældrene er søde, forstående og opbakkende og alt er så godt som perfekt. De bliver gift og lever lykkeligt til deres dages ende.

The end.

Virkelighedens parforhold

Vores samfund har på mange måder skabt en forestilling om det ideelle parforhold, og det kan være svært at leve op til denne forestilling. For i virkeligheden forløber det bare sjældent helt så gnidningsfrit. Din chef på jobbet er irriterende, I er uenige om, hvor stor en del af økonomien, der skal forvaltes til opsparing kontra fornøjelse, perspektiverne på børneopdragelse er forskellige – og så videre, og så videre.

Et par består af to forskellige mennesker, der ser forskelligt på verden og kommer med hver deres pakke af udfordringer.

Det er der intet dårligt ved – så længe man formår at bruge forskelligheder og udfordringer som en rampe for udvikling.

Det er naturligt at få behov for hjælp

Vi kender alle de ærgerlige skilsmissestatistikker, som med al tydelighed viser, at der i vores dages samfund er mange par, som vælger at kaste håndklæddet i ringen og afslutte et parforhold eller ægteskab, fordi man simpelhen ikke formåede at løse problemerne, før de blev for store og uoverskuelige. 

Men er det virkelig nødvendigt at give op på den eneste ene, bare fordi I møder modgang og vanskeligheder i jeres parforholdet? 

Svaret er:

Nej.

Det er det heldigvis ikke. Der er masser af muligheder for at I kan kæmpe videre, udvikle jer og komme ud på den anden side.

Sådan hjælper parterapi jer

Stort set alle par vil på et eller andet tidspunkt i deres forhold opleve modvind og forskellige former for udfordringer. Det kan være at I er uenige og kommer med forskellige perspektiver og udgangspunkter, måske kommer I ofte op at skændes, måske er I utilfredse med jeres sexliv eller har forskellige forventninger til dette.

I sådanne situationer, hvor I ikke selv formår eller har haft held til at løse op for knuden, kan det være rigtig gavnligt at få hjælpe af en udenforstående i form af en parterapeut. Det gælder uanset om jeres forhold er nyt og I stadig er nyforelskede, eller hvis I allerede har mange års forhold på bagen.

Nøgleordet er at lytte og forstå

Ved at gå i parterapi lærer I at blive bedre til at lytte til hinanden og at kommunikere på en konstruktiv måde, hvilket vil føre til færre konflikter og skænderier og en større forståelse for hinanden. I lærer at blive bedre til at lytte til hinanden frem for at angribe og fejlfortolke, og det vil blandt andet fremme jeres tilknytning til hinanden, sådan så igen kan blive glade for hinanden og jeres liv sammen.

I sidste ende vil I opleve, at jeres forhold faktisk vil kunne blive endnu stærkere, end det oprindeligt var. Parterapi er altså en nyttig ressource til at lære, hvordan man håndterer de udfordringer, der end måtte være.  

Der udbydes parterapi i hele landet og både online og offline. Parterapi i Risskov er en af de mange muligheder. Det kan du læse mere om, hvis du klikker på linket.