Nyheder

Få øget livskvalitet – ta’ dig selv alvorligt!

 Husker du at tage dig selv alvorligt?

Når vi har ondt i benet, tager vi til lægen. Når vi er sultne, går vi i supermarkedet og handler ind. Når vi mangler nyt tøj, køber vi det. Når støvsugeren ikke virker mere, anskaffer vi os en ny. Alle disse dagligdags gøremål og rutiner er indlejret i os og virker ganske naturlige. Det er sund fornuft, og ikke noget vi tænker videre over. Når der opstår et behov, sørger vi for at løse det hurtigt. Fordi vi vil sikre de bedste betingelser for os selv og vores liv. 

Dog er det ikke lige så naturligt også at huske at tage sit mentale helbred alvorligt. Det mentale helbred er mindst lige så vigtigt som det fysiske. At bestille en tid til eksempelvis psykoterapi burde være lige så naturligt som at stille sulten, når sulten kommer snigende. Dog er vi absurde gode til at ignorere denne type af symptomer. Vi negligerer dem ofte og tænker, at de nok forsvinder af sig selv. 

Det gør de bare ikke altid! Og det er derfor vigtigt at tage sig selv seriøst og gøre noget aktivt ved det. Det handler om at yde omsorg overfor sig selv. 

Der er mange gode grunde til at vælge psykoterapi!

Som overskriften pointerer, er der mange gode grunde til at vælge psykoterapi. At indgå i en aktiv behandling handler også om at sikre de bedste muligheder for at skabe sig et dejligt liv, hvor både drømme og mål kan realiseres. Det handler livskvalitet og glæde. 

Psykoterapi er ganske anvendeligt i flere henseender og er ikke blot forbeholdt alvorlige traumer. Psykoterapi er blandt andet ganske fordelagtigt, hvis man ønsker at bryde med visse uhensigtsmæssige tanke- eller adfærdsmønstre. 

Begrebet psykoterapi er egentligt blot en fælles betegnelse for forskellige terapiformer udført af en professionelt. Alle med henblik på at afhjælpe de problematikker, der gør sig gældende. Derfor er der heller intet, der er for småt. 

Sommetider er det blot ganske behageligt og ikke mindst sundt at få sat sit liv under loop – samt at få andre øjne på. At få lov til at vende livets både op- og nedture med én udefra stående, der ikke har en vis portion og andel af følelser involveret. Det kan ofte ses som en samtale uden filter. Hvor du kvit og frit kan åbne dit hjerte og dit sind. Det handler om at få læsset af og få værktøjer til at håndtere problemstillingerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *