Nyheder

Hvordan finder du prisen på guld?

Der kan være mange årsager til at ville finde prisen på guld. Guldpriser er i konstant forandring fra dag til dag, og det er derfor noget, du er nødt til at holde dig opdateret på. Hos Guldpris.dk har du altid mulighed for at tjekke den aktuelle pris på guld, så du ved, hvad du fx kan forvente at få for dig guld, hvis du vil sælge.

Hvordan kender jeg prisen på guld?

Du behøver heldigvis ikke at have teknisk forstand på guld, for at kunne vide, om du har ægte guld liggende. Det kan dog være, at du alligevel vil have styr på, hvad prisen er for guld, for at kunne vide, hvis du overveje at sælge dit guld, hvad du cirka skal have tilbudt for opkøb af dit guld. Tjek altid de aktuelle grafer for de varierende guldpriser ud fra verdensmarkedet.

Heldigvis er prisen på guld forholdsvis stabil og svinger typisk blot mellem 5-10% over en måned. Du skal dog huske at holde øje med to priser; guldhandlerprisen og aktiekursen. Det er muligvis den første, der er mest interessant for dig, hvis du overvejer at sælge dit guld. Aktiekursen er verdensmarkedets pris for det rene guld, hvor guldhandlerprisen derimod er prisen for guldhandlere og guldbyttere.

Som privatperson får du ikke den fulde pris, og derfor er det lettere at forholde sig til omregningen fra aktiekursen til guldhandlerprisen. Priserne du finder hos Guldpris.dk er guldforhandlerprisen, så du skal heldigvis ikke selv lave omregningen – det er gjort for dig. Du kan derfor gå direkte ud fra de angivne priser.

Hvordan finder jeg ud af, om jeg har ægte guld liggende?

Når du skal finde ud af, om du har ægte guld liggende, kan du anvende et almindeligt forstørrelsesglas. Du skal finde en god lyskilde, der kan lyse guldet op, og her skal du se efter et mærke på smykket. Mærkningen angiver, om det er ægte guld, og har typisk en oval eller rektangulær form.

Du kan også forsøge at se efter markeringer, som angiver renheden af selve guldet. Dette har du muligvis hørt omtalt som de karat, guldet består af. Her er det typisk med smykker med guld på 14 karat, hvilket svarer til, at smykket og guldet består af rundt regnet 60% guld.

Vær desuden opmærksom på, at hvis der på mærket står angivet EP eller GP, er det ikke ren guld, men smykket er i stedet belagt med guld.

Hvis du ikke har et forstørrelsesglas, er det også muligt at tjekke, om guldet er ægte, ved at se, om guldet på dit smykke er falmet. Hvis det på nogen måde er falmet, er guldet ikke ægte.

Læs også Sådan sælger du og tjener på dine sølvsmykker hos guide-til-kviklaan.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *