Nyheder

Lær dit hus at kende på forhånd!

Hvis bare væggene kunne snakke!

Det lyder skørt, jeg ved det godt, men ikke desto mindre ville det være ganske brugbart og gavnligt, når man som kommende boligejer, står overfor at sætte den endelige underskrift på købsaftalen. For hvad huset – og væggene – ikke blot afsløre er, hvordan huset egentlige tilstand er. Både udvendigt og indvendigt. Det er dog ganske godt og fordelagtigt at være bekendt med disse faktorer, så man ved hvilket hus i hvilke tilstand, man køber. Det handler nemlig om ikke at købe katten i sækken, med andre ord. 

Men væggene kan ikke tale. Og ikke alle mangler, fejl eller mulige udbedringer i huset og dets tilstand er synlige ved første øjekast. Ofte kræver disse faktorer en kontinuerlig gennemgang, der foretages grundigt og gerne med et sæt professionelle øjne, der besidder viden og erfaring på området. Og hvordan gør man så lige det? 

Svaret er heldigvis ganske simpelt og ligetil. Ved læse husets tilstandsrapporten grundigt i gennem, kan man få et klart og tydeligt overblik over, i hvilke tilstand huset er. Du kan eksempelvis få oplyst deltaljer om, hvornår taget forventes at måtte udskiftes. En udgift der koster mange penge, og derfor er ganske væsentlig at have kendskab til, inden man sætter den endelige og gyldige underskrift på købsaftalen. Denne udgift, med taget, skulle gerne til en vis grad kunne modregnes i selve købsprisen, men dette er desværre ikke muligt, hvis man som kommende køber ikke er bekendt med taget og dets tilstand på forhånd. Derfor kan det være en meget dyr lektie ikke at have sat sig ind i husets tilstand ved at læse tilstandsrapporten. 

Det kan godt være svært…

Det kan være ganske svært at læse og forstå, hvad tilstandsrapporten fortæller. Det kan derfor være en stor fordel at få kyndig hjælp og vejledning af en profesionel, der både har viden, erfaringer og kompetencer på netop dette område. Det kan være ganske godt givet ud set på den lange bane, hvorfor jeg også anbefaler denne løsning. 

Det kan nemlig virke som en stor gang volapyk, hvis ikke man har fagligt kendskab til de termer og vendinger, der anvendes i en tilstandsrapport. Og dens vigtighed må man altså ikke underkende på nogen tænkelige måder eller planer. 

Sørg for at sikre dig, at dit drømmehus også lever op til de krav og forventninger, du har. Og sørg for at tage højde for mulige uforudsete udgifter i dit boligkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *